dilluns, 5 de setembre del 2011

Rimes

Heu pensat mai en fer cançons i no trobeu aquella paraula que rima i concorda adequadament? Potser sou uns poetes en potència i no us atreviu amb les rimes? Viccionari té la solució!

Visitem, per exemple, el nostre estimat "laberint". Cerquem aquesta paraula al Viccionari i descobrim que té un apartat que diu "rimes". Quan cliquem damunt trobem les paraules que rimen.

Podeu editar una llista de paraules de rimes i afegir alguna que hi falta. Compte, no barregem idiomes. a les rimes en català només paraules en català.

Quan entrem en una paraula, si no té l'indicatiu de rimes el podem afegir. Cal usar la plantilla {{rimes}} , seguit el separador (la barra vertical) i finalment la terminació. Veiem un exemple amb laberint, que té la terminació en "int":


{{rimes|int}}

Això cal escriure-ho just sobre els anagrames i n'hi ha una sola per a cada paraula en cada idioma, independentment de les accepcions i el tipus de mot.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu el que et sembli oportú. Compte com parlem, que això és per a tots els públics. Si et passes elimino el comentari.